
"Genç Aşçılar - Geleceğim Mutfağım" Projesi Devam Ediyor
21-28 Eylül 2024 tarihleri arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Eskişehir Valiliği iş birliğiyle yürütülen "Genç Aşçılar - Geleceğim Mutfağım" adlı Avrupa Birliği projesi kapsamında genç aşçılar, mutfak sanatları alanında uygulamalı eğitimler alarak deneyim kazanıyor.
Dün gerçekleştirilen ilk uygulama dersinde, katılımcılar Temel Kesim Teknikleri konusunda eğitim aldı. Dersin ardından, Eskişehir Valiliği'ne bir ziyaret düzenlendi. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Sarı, ESOGÜ Otel Koordinatörü Doç. Dr. Ersan Erol, Gastronomi ve Mutfak Sanatları akademisyenleri Öğr. Gör. Dr. Taner Erdoğan ve Arş. Gör. Düşehan Şahingöz, projeye katılan Romanya, İtalya ve Slovakya'dan gelen konuklarla birlikte Vali Yardımcısı Okan Leblebiciler eşliğinde Vali Hüseyin Aksoy’a projenin amaçları ve gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdiler.
Görüşmenin ardından, katılımcılar kendi ülkelerini tanıtan sunumlar gerçekleştirdi. Ülkemizi ve mutfağımızı tanıtan sunumu Arş. Gör. Şevval Polat yaptı.
Proje süresince, uluslararası katılımcılar Esogü Otel’de konaklayarak hem eğitimlerine devam ediyor hem de Eskişehir’in kültürel yapısını yakından tanıma fırsatı buluyor. Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen genç aşçılar, proje kapsamında edindikleri bilgi ve deneyimlerle mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı sürdürüyor.